Història

Logo TBC
El Bàsquet a Torredembarra, va començar la seva activitat com a secció de la (U.D.T.) Unió Deportiva Torredembarra, la temporada 1999/2000. En els seus inicis els entrenaments i partits es disputaven en el Pavelló Els Caus i ocasionalment en l’Institut I.E.S Torredembarra, en una època de molta precarietat de mitjans econòmics, però amb molt d’entusiasme.
Torredembarra Bàsquet Club neix a l’abril de 2009, com a entitat esportiva independent, com a decisió d’una assemblea formada per pares, mares, jugadors i afeccionats que estimaven l’esport del bàsquet, amb l’objectiu d’oferir el bàsquet com esport base, educar i contribuir al desenvolupament físic, intel·lectual, afectiu, social i moral del jovent i els infants del nostre municipi, donant prioritat als aspectes formatius i lúdics, i va participar oficialment en competició, la Temporada 2009/2010, amb un total de 8 equips federats.
Des dels seus inicis, el Club ha portat una gestió econòmica i administrativa totalment amateur, professionalitzant-se en la mesura del possible, amb la finalitat de tenir una línia més uniforme i dirigida als més joves del Club.
El Bàsquet a Torredembarra, des de la seva creació, ha passat de tenir 2 equips en competició en la temporada 1999/2000 a tenir un màxim d’11 equips federats, en la temporada 2012/2013.
A partir de la temporada 2000/2001, es va començar a apostar per la creació d’una estructura organitzada, per a la formació continuada i progressiva dels jugadors en edat escolar, que van començar a competir en la Lliga Escolar del Consell Comarcal. Fruit del treball a les escoles, Torredembarra Bàsquet Club, s’ha consolidat com un dels Clubs rellevants a la Província de Tarragona.
En la temporada 2014-2015, s’aconsegueix la plena incorporació, tant l’apartat esportiu i l’administratiu de les Escoles: CEIP ANTONI ROIG, ESCOLA ELS AMETLLERS, CEIP L’ANTINA i CEIP MOLÍ DE VENT.
La temporada 2015/2016 serà recordada per assolir formar part del Cens d’Entitats Voluntàries de Catalunya, passant a ser un dels primers Clubs de la Província en aconseguir-lo.
Actualment tenim competint un total de 16 equips en diferents competicions:
1 Equip Sènior en C.C. TERCERA CATEGORIA MASC., 1 Equip Sènior en Territorial, 1 Equip Júnior en Territorial A, 2 Equips Cadet en Territorial A, 1 Equip Preinfantil Masculí en Territorial i 1 Equip Preinfantil Femení en Territorial.
En competició del Consell Comarcal del Tarragonès, tenim competint: 3 Alevins, 2 Benjamins, 4 Prebenjamins.